Subsidies

Ben je op zoek naar financiële middelen om een project rond erfgoed, natuur of cultuur op school op te starten? TriPZ helpt je graag verder!


DynamoPROJECT

Via cultuurkuur kan je subsidies krijgen tot 2000 euro voor een creatief schoolproject in samenwerking met een externe culturele partner.

Meer info

Buurten met Erfgoed

Wil je samen met de leerlingen de geschiedenis van de schoolbuurt ontdekken, maar weet je niet goed hoe hier mee te starten? Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei biedt een gratis begeleidingstraject ‘Buurten met Erfgoed’ aan voor leerkrachten.

Meer info

Interesse? Mail naar info@erfgoedcelpz.be

Impulsbedrag kinderen en jongeren

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei biedt een impulsbedrag aan van 500 euro voor scholen uit de regio die een project rond lokaal erfgoed op poten zetten. Wil je aan de slag met de geschiedenis van de schoolbuurt? Wil je de leerlingen het plaatselijke dialect leren of wil je met de klas onderzoeken hoe er vroeger gespeeld werd?

Meer info

Subsidie aan scholen voor natuurprojecten (provincie Vlaams-Brabant)

De provincie biedt subsidies voor scholen die willen werken rond natuur op school. De subsidie bedraagt maximaal 80% van de werkelijke kosten van het project en is beperkt tot 10.000 euro per school of vestiging per jaar. Kijk ook zeker eens naar de praktische informatie en de voorbeeldprojecten op de website van de provincie.

Meer info