Gezocht: kinderen voor zangproject

Tripzbeheer NIEUWS

Je hebt het vast al gemerkt: 2019 is Bruegeljaar. Precies 450 jaar geleden stierf de Vlaamse kunstenaar die we allemaal kennen van zijn schilderijen als De Toren van Babel en de Spreekwoorden. Maar wist je dat er ook muziek in zijn schilderijen zit?

Zing en speel mee met de Kinderspelen van Bruegel. Volg met je klas een workshop met volksliedjes en spelletjes uit de oude doos. Ga daarna zelf aan de slag met het liedjesboek en cd om de liedjes verder in te oefenen.

Volksliedjes saai? Helemaal niet! Vaak zijn de teksten juist erg sappig en horen er spelletjes bij. Professionele muzikanten komen naar je school om de kinderen kennis te laten maken met het muzikaal erfgoed. Voorkennis van noten of een nachtegalenstem zijn niet nodig, gewoon samen zingen en plezier maken (en ondertussen een flink aantal muzische doelstellingen afstrepen!). Niet voor niets is het schilderij van de kinderspelen van Brueghel ons uitgangspunt, we werken op een actieve en speelse manier en humor is nooit ver weg.

Deelnemen kost 1 euro per leerling. Meer info en opgeven, contacteer Mirjam de Wit: mirjam.dewit@svm.be – Studiecentrum voor Vlaamse Muziek.

Meer info: http://libraryconservatoryantwerp.be/zangproject/

:
Gezocht: kinderen voor zangproject


PRAKTISCH

geen downloads

COMBINEREN

CONTACT

http://