De Blik van Bruegel: reconstructie van het landschap

Tripzbeheer NIEUWS

Op zoek naar een fijne daguitstap met de klas? Vanaf 7 april start “De Blik van Bruegel: reconstructie van het landschap”, een prestigieus en uniek evenement in Dilbeek. Het zal dan 450 jaar geleden zijn dat Pieter Bruegel de Oude stierf. Deze wereldberoemde schilder woonde in Brussel en kwam naar het Pajottenland om te schilderen.

Het kindvriendelijke bewegwijzerde parcours (7 km) vertrekt en eindigt aan twee gebouwen die door Bruegel geschilderd zijn: de kerk van Sint-Anna-Pede, te zien op Bruegels ‘De parabel van de blinden’ en de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, te zien op ‘De ekster op de galg’. Verder zullen tal van activiteiten de verwondering van de kinderen aanwakkeren: (ver)korte wandellussen, speciaal ingerichte weides met speelelementen waar ze naar hartenlust kunnen ravotten, huifkartochten, volksspelen,…. Beleef al wandelend een mooie dag in de natuur, gecombineerd met een kunstenparcours met verrassende creaties en recreatiemogelijkheden.
Vanaf februari gaat de officiële website www.BlikvanBruegel.be online, neem alvast een kijkje!

Te combineren met een (gegidst) bezoek aan de pedemolen, eventueel met maal- en bakdemonstratie.

:
De Blik van Bruegel: reconstructie van het landschap


PRAKTISCH

geen downloads

COMBINEREN

CONTACT

http://