Buurten met erfgoed: een erfgoedproject op school uitbouwen

Tripzbeheer NIEUWS

Buurten met erfgoed stimuleert scholen om de verhalen achter hun eigen omgeving te ontdekken en in te zetten in de klas. Want erfgoed vind je overal: gebouwen, landschappen, opschriften, straatnamen, verhalen, recepten, … Het project wil de banden van de school met het lokale erfgoed aanhalen: leraren werken samen met lokale en regionale erfgoed-, cultuur- en natuurwerkers.

‘Buurten met erfgoed’ wil de schoolbuurt opnieuw de plaats geven die ze verdient. Als kinderen op zoek gaan naar het verhaal achter het erfgoed en de eigen omgeving leren lezen, kunnen ze dat later ook in de grotere wereld.

‘Buurten met erfgoed’ is een begeleidingstraject waarbij de leerkrachten van eenzelfde graad uit één of verschillende scholen van de gemeente een erfgoedproject in de schoolomgeving uitwerken. Hiervoor komen we enkele keren samen met leerkrachten en lokale erfgoedwerkers. De samensmelting van beide expertises geeft een grote meerwaarde. Het hele proces wordt begeleid door Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. Na een brainstormende startdag ligt een basisscenario voor een erfgoedproject klaar. Tijdens drie korte opvolgingsessies volgen we elkaars projecten op en sturen we bij.

Interesse? Neem contact met Erfgoedcel PZ. We komen graag langs op school of in de gemeente om het traject voor te stellen en af te stellen op maat van de school. T: 02 451 69 49 – karen@erfgoedcelpz.be

(Buurten met Erfgoed is oorspronkelijk een project van het Agentschap Onroerend Erfgoed ism Mooss vzw en Canon Cultuurcel. In 2014-2015 liep een proefproject in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. De erfgoedcel biedt het traject nu elk jaar aan aan een andere gemeente en haar scholen. 2016-2017: Dilbeek – 2018-2019: Herne)

:
Buurten met erfgoed: een erfgoedproject op school uitbouwen


PRAKTISCH

geen downloads

COMBINEREN

CONTACT

http://