Herder van het Pajottenland

All Yours NIEUWS

Ga je in de klas leren over beroepen, dieren, natuur of iets in de aard van die thema’s? Dan is het misschien een leuk idee om dit te doen aan de hand van een uitstap naar of een bezoek van de herder van het Pajottenland.

Herder Hugo zet een streekeigen schapenras in voor erfgoed, landbouw, natuurbeheer, educatie en toerisme. Vanuit zijn uitvalsbasis in Gooik trekt hij naar verschillende gemeenten in het kader van begrazingsopdrachten. Het project is een samenwerking van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, gemeente Gooik, plattelandscentrum Paddenbroek, Heemkundige Kring van Gooik en Natuurpunt Pajottenland.

De schapenherder geeft jou en je leerlingen met plezier uitleg over de schapen, het herder zijn en de natuur. Je ziet de herder met z’n honden aan het werk en leert enkele leuke weetjes over schapen. Weet jij hoeveel magen een schaap heeft? Weet jij waarom ze schapen scheren en wat er met de wol gebeurt? Je ziet ook hoe de nagels van een schaap worden geknipt.

Graag komt de herder ook langs in de klas met zijn Lam-o-biel. In deze educatieve kar zitten 3 paplammetjes. Herder Hugo toont hoe ze de fles krijgen. En je mag zelf voelen hoe zacht hun wol is!

Contacteer herder Hugo via hugo@herdervanhetpajottenland.be voor meer informatie!

 

:
Herder van het Pajottenland


PRAKTISCH

geen downloads

COMBINEREN

CONTACT

http://